^

Oplevelser for børn på Sydfyn

Fyn er børnenes eventyr ø, her er masser af oplevelser! Her er et lille udpluk af hvad Fyn tilbyder til børn og børnefamilier.

Stor naturlegeplads i Svanninge Bakker

Naturlegepladsen "Troldeland" er placeret i Svanninge Bakker. Området er inddelt i forskel­lige "lommer". I den største lomme ligger legeplad­sen for de ca. 7-12 årige. Her findes regnvejrsly med bord/bænk og plads til omkring 50 personer. I en mindre lomme ligger "Alfeland" som er legepladsen for de 2-3 til 6 årige. Lidt afsides og ned ad en stejl skrænt ligger "Huleland", hvor det er brugerne som bestemmer indretningen. Der findes bålpladser på og ved legepladsen. Medbring selv brænde - rent træ.

 

Veterantogskørsel

SFvJ tilbyder kørsel med veterantog mellem Faaborg og Korinth. Under turen kan i opleve stemningen fra fortidens "Bumletog" på den lokale jernbane og nyde de mange smukke udsigter over øhavet. Toget kører frem og tilbage med en pause ved Korinth hvor man fx kan spise en medbragt madpakke.

 

Sejlads med træskibe

Fire timers øtur kl. 10-14 fra Faaborg rundt om Bjørnø til Korshavn på Avernakø – med et lille ophold på øen. Den tomastede skonnert Meta sejler fra havnen i Faaborg og ud gennem et af Danmarks smukkeste farvande. Kursen er sat mod øen Korshavn, hvor der er mulighed for et kort ophold. 

Hvis du har lyst, kan du være med til at sætte sejlene eller prøve kræfter med at styre skibet. Korshavn er en del af Avernakø, men hvor Avernakø er flad, stiger landskabet på Korshavn med op til 18 meter høje klinter ud mod kysten. Lystfiskere og andre naturelskere har det med at vende tilbage til øen igen og igen.

To timers solnedgangstur kl. 19-21 fra Faaborg og rundt om Bjørnø.
Den tomastede skonnert Meta sejler en to timers solnedgangstur på Faaborg Fjord. Tag madkurven med eller nyd et lille glas, imens solen synker i horisonten.

 

Egeskov Slot

Egeskov Slot, et af Danmarks smukkeste slotte der er åbent for offentligheden. Der er masser af ople­velser både for store og små. De har en kæmpe le­geplads og mulighed for at købe mad eller selv have madpakke med, som kan spises ude. Det er en oplevelse man ikke må snyde sigselv for.

 

Faaborg Miniby 

Her kan man se det gamle Faaborg, som byen så ud fra før 1890, i forholdet 1 til 10, dvs. at hvis et hus var 10 meter langt, ville det være 1 meter som bygget hus. Der er  brugt tegl, og tagsten, som er lavet på et mini teglværk og derefter brændt, så disse kunne modstå vejr og vind, som alle andre huse der står ude hele året. En rigtig sjov oplevelse, især for de små at kunne gå rundt imellem husene.

En dag på stranden

Bøjden strand. Den bedste badestrand i nærheden af gården. Den ligger til venstre fra færgehavnen og har en god sandstrand.

 

Gorilla Parken

Gorilla Parken er en anderledes oplevelse for hele familien (born skal dog mindst være 4 år). Klatreerfaring er ikke nødvendig Der er i alt 9 klatrebaner af forskellige sværhedsgrader - fra helt nemme til temmelig svære. 

FilmFyn - se masser af filmlokationer

På Sydfyn er der også mulighed for at opleve en masse filmlokationer af de mange danske film fra de sidste 10-15 år. Fx. er Adams æbler optaget ved Horne Kirke. Under indspilling af filmen blev Lundsgaard brugt hele holdet omkring filmen, bl.a. blev selskabslokalerne brugt til at spise i, og vores sengetøj er også med i filmen.  
Læs meget mere om "I filmens fodspor" her

 

Naturama - Danmarks nye naturhistoriske museum

Naturama leverer moderne naturhistorie til børn og voksne. Et besøg på Naturama skal være en totaloplevelse: Først "svømmer" du rundt mellem hvaler. Så klapper du bjørnen. Og til sidst stirrer du havørnen dybt i øjnene. Naturama bringer den besøgende tættere på dyrenes mageløse historie. Med en æstetisk fortælling appelleres både til hjerne og hjerte, udfoldet over lys, lyd, billeder, farver, rum, film, dyr og genstande. Naturama blev indviet 18. april 2005. 

 

Odense Zoo

Odense Zoo, er en af Danmarks bedste zoologiske haver.  
Oplevelser udenfor Fyn, men stadig tæt nok på til en dagstur: 

 

Legoland

Legoland, behøver vist ikke mere præsentation. Legoland ligger ca. 90 min. kørsel fra Lundsgaard.

 

Danfoss Universe

Oplevelsespark med levende naturfænomener, spændende teknik og aktiviteter i relation til de fysiske love. Der er noget for hele familien og nok at lave til en hel dag. Den ligger på Als hvor man kan komme til med færge fra Bøjden færgehavn, ca. 5km fra Lundsgaard. Man kan vælge at cykel dertil, den ligger knapt 18 km fra Fynshav på Als.

 

 

Book jeres ferielejlighed i Faaborg her.


Info

Parkering
WIFI
Check in+ud
Hund
Rygning
Testimonials
Website © Uptime