^

Øerne omkring Sydfyn

Rundt omkring Faaborg og Sydfyn er der mange smukke øer man kan besøge, vi vil komme med et par forslag til nogle af de mest specielle som man sagtens kan gøre på en enkel dag.

En rigtig øhoptur - i Dronningens fodspor

Lyø og Avernakø ligger i det sydfynske øhav. Avernakø er meget langstrakt,og var oprindelig 2 øer, Avernakø og Kor­shavn. De er nu forbundet med en dæmning. Fær­gen, der sejler til Avernakø, betjener også øen Lyø. Man sejler fra Faaborg Havn og sejlturen tager 30 minutter i direkte rute. Over Lyø varer turen 1 time og 10 minutter. Man kan tage bilen med. Færgen sejler hele dagen.

Bjørnø

Bjørnø er en af de mindste øer i det sydfynske øhav. Man kan spadsere rundt langs kysten på et par tim­er. Turen byder på flade strandenge med fugleliv og høje klinter, og smukke udsigter mod fastlandet. Der er levende hegn, stendiger og i den lille lands­by - smukke gamle bindingsværksgårde. En lang række ande- og vadefugle yngler på strandengene og i mosen midt på øen. Det tager en lille halv time med færgen, der ikke medtager biler. Man sejler fra Faaborg. Færge til Bjørnø sejler flere gange dagligt.

Her behøver man ikke at sejle

Helnæs er en utrolig spændende halvø at besøge. Der har levet mennesker på Helnæs siden stenal­deren. Fem gravhøje ligger markant i landskabet på bakkerne syd for Maden. Helnæs er nævnt første gang i 1231 i formen Hælghænæs, der betyder "hel­lige næs". Kører du ad den smalle vejdæmning ud til Helnæs, møder du et imponerende landskab.

Både ø og Slot

Tåsinge blev landfast med Fyn i 1966 da Danmarks første søjlebro blev bygget i en højde af 40 meter over havet. Denne højde gør udsigten fra broen - enten ned over Svendborg by eller ud over øhavet i vest - til en mageløs oplevelse. Og når man er kommet dertil skal Valdemar Slot også opleves. 

Ærø

Ærø, den største attraktion på Ærø er naturen i sig selv. Kombinationen af blide strandlinjer mod det sydfynske øhav, og mere vilde og forrevne kyststræ­kninger mod Østersøen, med de bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora er ganske unik. Tag bilen eller cyklen med over.

 

Læs om overnatningsmulighederne på Lundsggaard.


Info

Parkering
WIFI
Check in+ud
Hund
Rygning
Testimonials
Website © Uptime